Sarpsborg-selskap solgte boliger for 750 millioner kroner i fjor

I et år hvor byggebransjen opplevde sterk motgang, klarte Frigaard Bolig å levere et meget sterkt resultat.

– For oss var fjoråret preget av storstilt bygging og innflytting i flere prosjekter. Vi kom oss helskinnet gjennom et hektisk år, forteller administrerende direktør Øyvind Harridsleff i Frigaard Bolig.

Og resultatet taler for seg selv. Omsetningen endte på 750 millioner kroner, med et overskudd på over 30 millioner kroner i Frigaard Bolig-konsernet.

Frigaard Bolig er en del av Frigaard-konsernet. De jobber med boligutvikling og investerer i tomter, reguleringsarbeid, prosjektutvikling og tar ansvar for salg og kundeprosesser.

I samme konsern er også Metacon og Frigaard Entreprenører i likhet med Frigaard Bolig selvstendige entreprenørselskaper.

To prosjekter i Sarpsborg

Frigaard Bolig ferdigstilte i fjor cirka 200 boliger fordelt på byene Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Mysen.

I år er siste byggetrinn på Fagerlia i Fredrikstad under bygging. I løpet av året skal 30 nye leiligheter være innflyttingsklare.

– Vi har også nye prosjekter på gang. Vi jobber med både prosjektutvikling og regulering av nye boligområder, samtidig forberedes det for salgsstart og salg av nye boliger.
 

Harridsleff er spesielt fornøyd med å presentere to prosjekter i selskapets hjemby.

Frigaard skal bygge både i sentrum og på Tindlund.

Prosjektet Lille Bytorget i sentrum består av 46 leiligheter i ulike prisklasser. Salgsstart er planlagt etter sommeren og byggestart blir neste år.

I Tindlund Terrasse planlegges i overkant av 90 boliger.

– Rammesøknad til kommunen er planlagt mot slutten av året og prosjektet lanseres for salg etter det. Byggestart blir dermed neste år, opplyser Harridsleff.

Mener salget er på vei oppover

Han merker at det er mer positivitet i markedet nå.

– Salget er på vei oppover. Vi merker økt interesse for prosjektene og mottar flere henvendelser. Det er fortsatt tøffe tider for nybolig, men det bør også blir et innholdsrikt år for utviklere, som kan investerer i nye tomter, regulere og planlegge for nye prosjekter, mener Harridsleff.