På plass i splitter ny leilighet etter å ha solgt 88 år gammel villa

– Gradvis begynner det å gå opp for oss at vi ikke befinner oss på et fint hotell, men faktisk i vårt eget hjem, sier Halfdan og Brita Lie og nyter utsikten fra den romslige balkongen.
MYSEN: For to og en halv uke siden flyttet Mysen-ekteparet fra sin villa til ny leilighet i R2 Panorama i Opsahlåsen, Mysens eldorado for leilighetsprosjekter.

– Å gjøre seg klar til å forlate enebolig til fordel for en leilighet er en lang prosess. Men for oss ble valget helt naturlig til slutt, sier Brita, som innrømmer at det var et valgets kval å si farvel til hage, plantestell og gode naboer.
Til salg i åtte måneder

Vandugveien 41 var Halfdan Lies barndomshjem. Det var hans farfar som bygde huset i 1931. Da Halfdan vendte tilbake til Mysen i 1978 etter å ha giftet seg med Brita (opprinnelig fra Bergen) ble huset i Vandugveien parets bolig.

– Forleden dag kjørte vi nedover Vandugbakken og holdt på å svinge av til høyre inn mot Vandugveien. Gammel vane er vond å vende, smiler Halfdan.

4.950.000 kroner fikk de for praktvillaen i Vandugveien med en boflate på 360 kvadratmeter. Det ble til slutt et ektepar fra Nordstrand i Oslo som ble nye eiere av huset. De nappet etter at huset hadde ligget ute for salg i åtte måneder.
 Morsomt å se at en Mysen-bolig tiltrekker seg interesse fra områder langt utenfor vårt eget distrikt. Vi hadde interesserte på visning fra eksempelvis Drøbak, Langhus og Nittedal, sier Lie.De første som tegnet kontrakt

Leiligheten de har kjøpt i Rugdeveien 6 (på 119 kvadratmeter) har de gitt 3,4 millioner kroner for i innskudd. Med en fellesgjeld på 1,8 millioner snakker vi om nær 5,3 millioner i totalkostnad.

– Vi var de første som tegnet kontrakt og bestemte oss kjapt for denne hjørneleiligheten i 4. etasje. Vi likte det vi så da vi studerte prosjekt-tegningene og vi visste at Tvindesæter-brødrene (som er utbyggere) står for kvalitet, sier Lie.

– Men vi måtte faktisk vekk fra villaen før vi klarte å fatte avgjørelsen. Det endelige valget tok vi i vår feriebolig i Spania.

Ekteparet vurderte flere alternative steder å kjøpe leilighet. Fredrikstad var i bildet, likeså Jeløya og Oslo. Men de falt ned på å bli værende på Mysen.

– Det er her vi har nettverket vårt. Gode venner og et hyggelig lokalsamfunn hvor vi kjenner oss hjemme betyr tross alt mye, fastslår de.
iste flytteeske

Både Halfdan og Brita Lie er pensjonister. Tidligere jobbet de sammen i egen virksomhet, regnskapsfirmaet Lie Bedriftservice AS, som ble solgt for seks år siden. Idag tar Halfdan på seg ulike konsulentoppdrag i mindre skala, men mye av tiden går med til foreninger og frivillig arbeid.

– Det skal bli godt å bli ferdig med siste flytteeske og få alt på plass. Å si farvel til et hus som har vært i Lie-familiens eie i 88 år er ikke gjort over natten, konstaterer de.
FAKTA:

Boligprosjektet R2 Panorama i Rugdeveien på Mysen:

Består totalt av 29 leiligheter fordelt på tre bygg.

Bygg A (Rugdeveien 6): 11 leiligheter -alle solgt (overlevering/innflytting 27.–28. juni)

Bygg B (Rugdeveien 4): Ni leiligheter – seks solgt (overlevering/innflytting 10.–11. juli)

Bygg C (Rugdeveien 2): Ni leiligheter – sju solgt (overlevering/innflytting cirka 20. august)

Utbygger:  Frigaard Gruppen. Odin Gruppen  har stått for regulering, tegning, søknad, prosjektering og salg.