Nå rives boligene i Fagerliveien

De neste ukene går gravemaskinene løs på husene i Fagerliveien. Bygningsdelene derfra blir materialgjenvunnet – ikke gjenbrukt.
I husene som nå rives er det vel nok av dører og vinduer som kunne fått nytt liv i andre sammenheng?

– Det stemmer at vi ikke har kunnet slippe folk til for å ta med seg bygningsdeler. De som har bodd i husene den siste tiden har fått ta med seg noe. Men ellers har vi vurdert det slik at skal dette gjøres, skal det gjøres ordentlig. Og det ville vært veldig vanskelig og dyrt å organisere.

Koronaen gjør gjenbruk for dyrt og vanskelig

Det sier Ine Bredholt. Hun er salgs- og markedssjef i Frigaard Bolig AS, som står bak utbyggingen av Fagerlia, 61 leiligheter og åtte rekkehus (kalt byhus) som skal bygges i Fagerliveien.Og forklaringen her, som så ofte ellers, heter «korona».

Må selge flere leiligheter før byggestart

– Koronarestriksjonene vi har hatt det siste halvåret har vanskeliggjort å organisere gjenbruk av bygningsdeler fra Fagerliveien. Vi setter gjenbruk høyt, og synes det er synd at det ikke lot seg gjøre å gjenbruke mer av bygningene som nå rives for å få plass til Fagerlia. Men kostnadene ville altså ha blitt for høye for oss, sier Bredhold.
I Fagerlia er det planlagt tre salgstrinn, og det første startet 10. mai. Hittil er 12 av 31 leiligheter solgt.

Selv om rivingen er i gang, er ikke dato fastsatt for byggestart.

– Vi bør nok selge 3–4 leiligheter til før vi går i gang. Forhåpentligvis er vi der snart, sier Bredholt.

«50+» er yngre enn før

– Vi har truffet markedet bra. Dette er et område som mange kjenner til, og som har et godt omdømme, mener Gunnar Stavlund, som hittil har solgt et bredt utvalg av de 31 leilighetene, både større og mindre.

–Kjøpergruppen er noe yngre enn før, mener han.

– Vi har jo en kjøpergruppe som i alle år har blitt kalt «50+». Denne gruppen trakk nok opp mot 70 år i noen prosjekter, men her ser vi at denne gruppen har igjen blitt mer tro mot sitt navn. Det er en del folk i 50-årene som har bodd seg ferdig i hus. De har malt nok vegger og har klippet nok plener og vil bruke tiden på andre ting. Jeg kjenner meg igjen, humrer Stavlund.

Rekkehus neste ut

Onsdag klokken 15.00 er det salgsstart for de åtte rekkehusene, i prosjektet kalt «byhus».

– Her får du følelsen av å bo i et eget hus med egen inngang og hageflekk, sentral og nytt, uten alt vedlikehold, sier Stavlund som er spent på mottagelsen.

– Vi ser at slike byhus ønskes velkommen og prioriteres i flere kommuner, blant annet i Drammen. Her forenes ønskene om god plass med sentrumsnær beliggenhet og kort vei til grøntområder, reklamerer han.