Nå kan snart flere bo i Dronningensgate. Urbant, likevel grønt og rolig

Dronningensgate har gjennom mer enn 100 år fremstått som en av Sarpsborgs absolutt mest attraktive boliggater.
De gamle byplanleggerne lot kartlinjalen strekke seg mot solen i sydvestlig retning fra byens torg. Solen i den værgunstige delen av landet, industrien, fossekraften og innbyggernes energi har bygget Sarpsborg til det byen er i dag: Et godt sted å bo, jobbe og besøke. For mange er Dronningensgate indrefileten i Sarpsborg.

Gangavstand
Nå blir 16 nye boenheter tilgjengelige for mennesker som drømmer om akkurat dette. Dronningensgate klinger veldig godt i sarpingers ører. To bygg danner et lite tun, en grønn oase og trivelig bomiljø. Det skal godt gjøres å komme tettere på sentrum uten å bo i en blokk. Her glir toetasjeshusene godt inn i eksisterende bebyggelse og sentrumskvadratur.
På en fem minutters gåtur er du på busstorget, torget, gågata, kirken, rådhuset eller Kulåsparken. Skolene, idrettshall og svømmehall er enda nærmere. Jernbanestasjonen går du til på 10 minutter. Sarpsborg stadion, Sarpsborg scene og Sparta amfi er også i gangavstand. Og på sykkel ruller du til alle byens hjørner på kort tid. Det skal være mulig å bo og leve i Sarpsborg uten bil.

Miljø og bærekraft
Dronningensgate skapes som et boligkonsept som tar hensyn til miljø og bærekraft i alle detaljer. Husene bygges i treverk og får en moderne og stilren fasade med stående og liggende tre-panel i delikate farger. Bil parkeres i parkeringssoner i bygatene i området, for vi bruker tomteplassen til et intimt atrium med drivhus og møteplasser for samvær og aktivitet. Selvsagt får vi ladestasjon for sykkel og egen bilplass for av- og pålasting av varer, og med mulighet for vasking og lading av bilen.

Prosjektet består av to bygg med åtte leiligheter i hver med to, tre eller fire rom, totalt fra 51 – 97 kvadratmeter. Dette er stedet for deg med sans for det urbane liv, men som også vil ha kontakt med gresset på bakken, plantene i drivhuset og menneskene rundt deg.
 
Sarpsborg
Med sine 58.000 innbyggere er Sarpsborg en attraktiv by som stadig flere velger å flytte til. Ambisjonene i kommunen er spenstige; Sarpsborg skal bli Norges mest attraktive by i løpet av noen år. Byen har et mangfold av butikker og servicetilbud. Kulturen blomstrer, og underholdningstilbudet er rikt innen kultur og idrett. Naturopplevelsene er mange og flotte, med blant annet hele 80 kilometer kystlinje. Turområder i alle himmelretninger er like fine i alle årstider. Tur og rekreasjon, bading, ski, skøyter, sykling, skogsturer og naturnytelse er noen av de mange aktivitetene du kan drive med.

Stolt historie
Da Olav den hellige grunnla byen i 1016 kom han med båt opp Glomma, og dannet sitt hovedsete ved Europas største foss. Sarpsborg har en rik historie med vekst, fall og gjenreising. Byen har både rast i fossen og blir brent gjennom den lange historien.  To staselige hovedgårder har vi heldigvis bevart. Industrien kom til fossen og vannkraften, og er grunnlaget for den moderne byen. Sarpsborg er byen i Norge med flest soldager flere av de siste årene. Godt klima og blide mennesker er grunnlaget for at det er trygt og hyggelig å bo i Sarpsborg.

Idrett og kultur
Sarpsborg 08 og Sparta Sarpsborg er kanskje byens store stoltheter på idrettsarenaen. Fotball og ishockey på elitenivå skaper kanskje mest engasjement, men det syder også av liv på andre arenaer. Med to golfbaner, utendørs tennisanlegg, svømmehaller, kunstisbane, bowlinghall og en rekke kulturaktiviteter og tilbud mangler det ikke på spennende opplevelser og fylle fritiden med.