Har levert byggesøknad og satser på salgsstart til våren: – En stor dag

Nå er rammesøknaden for 69 boliger ved Fagerliveien levert inn. Dersom alt går på skinner, håper utbyggerne at de kan starte salget på vårparten en gang.
– Det var en stor dag da vi endelig fikk sendt inn rammesøknaden. Det har vært jobbet veldig intenst med en stor gruppe arkitekter, konsulenter, utbygger og samspillsentreprenører, sier daglig leder Øyvind Harridsleff i Frigaard Bolig.

Det var i desember i fjor at et enstemmig bystyre sa ja til reguleringsplanen for Fagerlifjellet. Som Fredriksstad Blad har fortalt tidligere, har Frigaard Property Group planer om å rive 13 eneboliger ved Fagerliveien og sette opp boligblokker med til sammen 70 boliger isteden.

Nå som rammesøknaden for prosjektet, som har fått navnet Fagerlia, er levert inn, er antall boliger redusert fra 70 til 69:

61 leiligheter i blokk og åtte rekkehus – såkalte byhus på tre og fire etasjer. Disse vil få fire eller fem soverom og egen hage.

Håper på salgstart til våren

Utbyggeren legger ikke skjul på at han håper det blir en smal sak å få rammesøknaden gjennom hos kommunen.

– Det er iallfall planlagt helt i tråd med reguleringsplaner, og det ligger ikke noen søknader om dispensasjoner der. Så vi håper at den går gangen som det skal, sier Harridsleff.
Dersom den "går gangen", er håpet å kunne starte salget av boligene ut på vårparten. Harridsleff tør ikke antyde når spaden kan stikkes i jorden. Utbyggerne har et visst antall boliger som skal være solgt før byggingen kan settes i gang.

– Dermed er det markedet som må få bestemme det. Men det er et flott prosjekt som jeg både tror og håper blir godt mottatt her i byen, sier Harridsleff.

– Kjempefint, rett og slett

Arkitektene er også fornøyde med prosjektet de har formet.

– Vi har veldig tro på prosjektet – vi tror dette blir kjempefint, rett og slett. Oppdragsgiverne har vært veldig ålreit å ha med å gjøre med hensyn til valg av materialer, farger og lignende. De har vært med på ideen, sier arkitekt Pernille Kolstad Heen i SG Arkitekter.

Bebyggelsen mot Fagerliveien kommer til å bli på mellom tre og fem etasjer, mens bebyggelsen mot fjellet vil bli på mellom fire og seks etasjer. Det er ulike høyder på alle byggene, og en blanding av saltak og flate tak. Dette ifølge arkitektene for å dempe høyden og gi variasjon. Byggene vil også få trekledning og ulike fargetoner.
Skal henge sammen med nabolaget

– Litt av tanken har vært å få dette til å henge litt sammen med strøkskarakteren fra før: At det er litt lavere mot Fagerliveien og litt høyere opp mot fjellet bak, slik at det henger sammen med begge deler av området. Boligprosjektet blir en liten megler mellom blokkene bak og eneboligene, sier Heen.

Det opplyses også i rammesøknaden at leilighetene i stor grad er gjennomgående med lys fra to sider, og at de fleste av dem har uteplasser på to sider. Alle boliger vil få minst ti kvadratmeter med uteplass. Det er stuene i de planlagte leilighetene som vil få utsikten mot byen.

Skal bygge trappetårn mot naboene

I redegjørelsen for rammesøknaden fremkommer det også at det skal bygges et trappetårn opp mot blokkene på Bratthammeren. Dette for å binde de eldre boligområdene sammen med det nye. Planen er å på denne måten etablere snarveier gjennom området både for fremtidens beboere i Fagerlia og for beboere i området rundt.

Trappen skal gi tilgang ut i skogen via Bratthammeren og turstiene mot Bingedammen – og lettere vei ned fjellet for de som bor på Bratthammeren og Bryggerifjellet.